PRAKTIJK

PRAKTIJK VOOR GEBEDSGENEZING

Welkom bij de Praktijk voor gebedsgenezing. God is groter dan het grootste probleem. Voor Hem is alles mogelijk. God geneest, bevrijdt en herstelt ook vandaag !

PRAKTIJK

Hoe kan ik meer geloof krijgen voor genezing?

Om meer geloof te krijgen moet je weten wat "geloof" precies is.
Veel mensen "geloven" in het bestaan van God, maar dat gelooft de duivel ook. 

"Geloven" doe je bijvoorbeeld wanneer je op een stoel gaat zitten, of over een brug heen loopt of rijdt. Je vertrouwt er op dat die brug of stoel sterk genoeg is om je te dragen (ondanks dat je gevoel iets anders kan zeggen). Zo is ook het geloven in God. Hij is te vertrouwen. Hij zal je niet laten vallen. Hij zal doen wat hij heeft gezegd en beloofd. 

Paulus zegt in Romeinen: "Geloven komt door het horen van het woord." Het geloof in God wordt sterker of groeit wanneer je gaat horen, gaat luisteren naar alle beloften van God.

Hoe maak ik dat "geloven" nu praktisch in mijn dagelijks leven?
Allereerst moet je weten dat "geloof" en "gevoel" twee verschillende dingen zijn. Het kan zijn dat je last hebt van twijfel-gevoelens, dat God jou niet zal genezen. Maar tegelijk geloof je met je verstand dat God je wel zal genezen. 

In zo'n situatie zou je jouw gevoel kunnen negeren (denk aan het voorbeeld van op de stoel gaan zitten) en met je verstand hem kunnen gaan danken. Dus tegen je gevoelens in zeg je bijvoorbeeld: "Dank u wel Jezus dat u in de bijbel zegt dat uw striemen mijn genezing is geworden. Dank u wel dat u mij wilt, kan en daarom ook zal genezen."
Op deze manier plaats je Gods beloften en Gods woorden boven je situatie. Je maakt daarmee a.h.w. je natuurlijke situatie ondergeschikt aan de woorden van God (welke beschreven staan in de bijbel). Dat is nu het "geloven" zoals God het bedoeld.

Meer over geloof kan je vinden onder hoofdmenu "studies.